Λεξικό του θεάτρου - Pavis, Patrice, 1947- (Αρχείο θεωρητικής παιδείας ;, 2006)
Το Λεξικό του θεάτρου" του Patrice Pavis είναι το πλέον έγκυρο, διαδεδομένο εργαλείο της σύγχρονης θεατρολογίας. Μεταφρασμένο σε πάνω από δώδεκα γλώσσες, έρχεται τώρα να καλύψει μέγα κενό και στην ελληνική θεατρολογική μείζονα κοινότητα. Το ευρύτατο και εξαντλητικό φάσμα του λημματολογίου του πάνω στα θεωρητικά, ιδεολογικά, πρακτικά, σκηνικά και τεχνικά θέματα και στα ιστορικά και αισθητικά προβλήματα της θεατρικής ιστορίας το καθιστά μοναδικό συνοδοιπόρο στην αναζήτηση, την έρευνα και τη σπουδή κάθε θεατρόφιλου.