Η λαϊκή παράδοση στο νηπιαγωγείο - Μωραΐτη, Τζένη Α. (Ώρες, 1994)
Η γενιά που γνωρίζει τις ρίζες της, τον πολιτισμό που προηγήθηκε απ' αυτήν μπορεί να χαράξει δυναμικά τη δική της πορεία και να δημιουργήσει το δικό της πολιτισμό. Αυτή η γενιά όμως θα πρέπει να γνωρίσει νωρίς την παράδοσή της και μάλιστα από την τρυφερή ηλικία του νηπιαγωγείου. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Το βιβλίο αυτό περιέχει μια ολοκληρωμένη πρόταση προσέγγισης της λαϊκής παράδοσης από τα παιδιά του νηπιαγωγείου.