Assassin's creed, Μαύρη σημαία - Bowden, Oliver (Assassin's Creed / Διόπτρα, 2016)
Είναι η Χρυσή Εποχή της Πειρατείας και ο Νέος Κόσµος γνέφει δελεαστικά. Ο Έντουαρντ Κένγουεϊ -ο άξεστος γιος ενός εµπόρου µαλλιού που ονειρεύεται πλούτη- δεν µπορεί να αντισταθεί στον πειρασµό µιας ένδοξης ζωής στις ανοιχτές θάλασσες.Μετά την επίθεση που δέχεται το πατρικό του σπίτι, φαίνεται πως η καλύτερη επιλογή του είναι να αποδράσει, κι έτσι σύντοµα ο Κένγουεϊ γίνεται ένας από τους πιο θανάσιµους κουρσάρους της εποχής του.Όµως από κοντά τον ακολουθούν η απληστία, η φιλοδοξία και η προδοσία. Και όταν αρχίζουν να αποκαλύπτονται σηµάδια µιας τροµερής συνωµοσίας, απειλώντας όλα όσα έχουν σηµασία για εκείνον, ο Κένγουεϊ δεν µπορεί να αντισταθεί στην παρόρµηση της ανταπόδοσης.Κι έτσι βυθίζεται στην πανάρχαια µάχη ανάµεσα στους Ασασίνους και τους Ναΐτες.