Το αστερόσπιτο : το παραμύθι και η θεατρική του διασκευή - Μητσιάλη, Αλεξάνδρα, 1967- (Λογοτεχνία για παιδιά και για νέους - θεατρικά / Πατάκης., 2017)
Ο πόλεμος καταστρέφει τη χώρα τους κι εκείνα ξεκινούν ένα μεγάλο ταξίδι. Θέλουν να συναντήσουν μια χαρούμενη πολιτεία και να αφηγηθούν την ιστορία τους στους ανθρώπους της. Έχουν την ελπίδα ότι, όταν την ακούσουν, εκείνοι θα τους καταλάβουν και θα γίνουν φίλοι τους. Ένα παραμύθι για τον πόλεμο και την αλληλεγγύη μαζί με τη θεατρική διασκευή του.