Τα ελληνικά γράμματα στην Ουγγαρία από τον 19ο αιώνα μέχρι τον Β' παγκόσμιο πόλεμο : η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα ουγγρικά σχολεία και πανεπιστήμια : οι Ούγγροι λόγιοι ενθουσιώδεις εραστές της ελληνικής γραμματολογίας - Χατζιώτης, Κώστας (Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος, 2014)
"Τα ελληνικά γράμματα στην Ουγγαρία από τον 19ο αιώνα μέχρι τον Β' παγκόσμιο πόλεμο" απετέλεσαν θέμα διαλέξεως που οργανώθηκε από κοινού μεταξύ της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος και της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Αθήνα. Την ομιλία προλόγισαν η Α.Ε. η πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κυρία Eszter Sandorfi και ο γενικός γραμματέας της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας, κ. Ιωάννης Αινιάν-Μαζαράκης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2013 (57η επέτειος της Ουγγρικής Επαναστάσεως του 1956) στη Μεγάλη Αίθουσα του Ιστορικού και Εθνολογικού Μουσείου (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής). Η παρούσα έκδοση έχει εμπλουτισθεί με συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία ήταν, βέβαια, αδύνατον να περιληφθούν στα περιορισμένα χρονικά πλαίσια μιας ομιλίας.