Κουφέτα με πικραμύγδαλο : μυθιστόρημα - Κολυβά-Μούργελα, Φραντζέσκα (Λογοτεχνία, πεζογραφία / Περίπλους, 2013)
Μετά τους σεισμούς του 1953 μια οικογένεια τραυματισμένη από το πένθος της απώλειας της μεγαλύτερης κόρης, της Κατίνας, έρχεται στην Αθήνα και παλεύει να επιβιώσει. Στην πρωτεύουσα η Δέσποινα, η μικρότερη κόρη, θα ζήσει το μεγάλο έρωτα με τον Φραγκίσκο, επιτυχημένο ποινικολόγο και πρώην βουλευτή Ζακύνθου αλλά τελικά θα συμβιβαστεί σε ένα γάμο με έναν ήρωα της καθημερινότητας. Παράλληλα ένας νεαρός Ιταλός φτάνει στην Αθήνα κυνηγώντας το εύκολο κέρδος. Τι συνδέει αυτούς τους ανθρώπους και ποια άγνωστη νομοτέλεια ξαναρίχνει την Δέσποινα στην αγκαλιά του Φραγκίσκου υψώνοντας όμως και το εμπόδιο, το τρίτο πρόσωπο που εκείνος θα ερωτευτεί παράφορα; Σε όλα αυτά η σκιά της πεθαμένης Κατίνας μοιάζει να είναι η ψυχική συνθήκη που επιβάλλει τις εξελίξεις και παραμορφώνει την πραγματικότητα ανάμεσα στο εδώ και στο επέκεινα. Την αχλύ του πεπρωμένου εντείνει η γενετική αλυσίδα της Ζακύνθου, ο διάλογος με τη μεσογειακή ποίηση του Σολωμού και του Λόρκα, με το μυστικισμό της Φαρμακωμένης και την αξιοπρέπεια της τραγωδίας στην αρένα του έρωτα και του θανάτου.