Γύρω από τη γύρη - Μπίκος, Αθανάσιος Χρ.
Η Γύρη είναι πολλαπλά άγνωστη για τους περισσότερους. Βασικός στόχος αυτού του βιβλίου είναι μια γνωριμία για όλους. Δεν απευθύνεται μόνο σε μελισσοκόμους ή ειδικούς, αλλά στον καθένα που θάθελε να γνωρίσει: · Τι είναι η Γύρη · Ποιος ο ρόλος της στο φυτικό κόσμο · Ποια η αξία της για τη μέλισσα και πως αυτή συμμετέχει στην επικονίαση των φυτών · Για τα γυρεοδοτικά φυτά , βιολογία και σύνθεση της Γύρης · Πως συγκομίζεται η Γύρη από τη μέλισσα και στη συνέχεια από τον άνθρωπο · Τεχνολογία - Τυποποίηση - Εμπόριο Γύρης - Που, πώς και πόσο ωφελεί η γύρη τον ανθρώπινο οργανισμό · Κατανάλωση και δόσεις Γύρης· και κάθε τι άλλο "Γύρω από τη γύρη".