Γνωριμία με την επαρχία Βισαλτίας : τα 29 χωριά της και ο Δήμος της Νιγρίτας - Γούδας, Γεώργιος, 1927 (Τυπογραφείο Μέλισσα, 1989)
Λίγα λόγια για το συγγραφέα Ο Γ. Γούδας γεννήθηκε το 1927 στην κοινότητα των Ιβήρων από γονείς πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν εκεί από την Ανατολική Θράκη. Διάφορες κακές συγκυρίες τον ανάγκασαν να τελειώσει μόνο το Δημοτικό Σχολείο μέσα στην κατοχή (το 1943). Πολύ αργότερα, σε ηλικία 40 ετών, φοίτησε στο Γυμνάσιο της Μαυ-ροθαλάσσης επειδή ήθελε να κατέχει κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 1952 μέχρι το 1987 εργάσθηκε σαν Σταθμάρχης και Σταθμαρχοελεγκτής στο ΚΤΕΛ Σερρών. Από το 1954 πολιτεύτηκε και υπηρέτησε σαν πρόεδρος στην κοινότητα Ιβήρων επί 17 έτη. Διετέλεσε Σύμβουλος σε διάφορα ευα γή ιδρύματα, προϊστάμενος στο Εποπτικό Συμβούλιο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Βισαλτίας (1978-1982), Νομαρχιακός Σύμβουλος της Επαρχίας Βι-σαλτίας (1979-1982), Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Ανατολικής Βισαλτίας και Κοινοτήτων για 10 χρόνια, 25 χρόνια αντιπρόσωπος του Νομού Σερρών στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Αυτοκινήτων (Π.Ο.ΥΠ.Α.) και πρόεδρος για 10 χρόνια του Σωματείου Σταθμαρχοελεκτών του ΚΤΕΛ Σερρών. Ο Γ. Γούδας σαν δημιουργός παρουσιάζεται επίσημα το 1974 με την έκδοση-κυκλοφορία της πρώτης ποιητικής του συλλογής: ΑΜΥΔΡΕΣ ΙΒΗΡΙΩΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ, όμως τουλάχιστον από μια δεκαετία νωρίτερα άρχισε να δημοσιεύει (στα έντυπα Σερρών και Νιγρίτας) κείμενά του. Το 1989 εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο του: ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ: Τα 29 χωριά της και ο Δήμος της Νιγρίτας, και το 1992 εξέδωσε ένα μικρό φυλλάδιο, το: ΚΑΣΤΑΝΟΧΩΡΙ ΣΕΡΡΩΝ, ΤΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ. Έκτοτε και μέχρι σήμερα εξακολουθεί πάντα να γράφει και να δημοσιεύει μιαν αφθονία κειμένων (στίχους, πεζά λαογραφικά σημειώματα, κριτικές υπομνήσεις) σε διάφορα περιοδικά κι εφημερίδες (είναι συνεργάτης σε 15 και πλέον εφημερίδες και περιοδικά). Για τη δραστηριότητά του αυτή τιμήθηκε από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (της οποίας είναι τακτικό και διοικητικό μέλος) κατ' επανάληψη με επαίνους και βραβεία. Έχει τιμηθεί επίσης από τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και από τον Εθνικό Σύλλογο Θρακών Νομού Σερρών, και είναι επίσης και πτυχιούχος της Βυζαντινής Μουσικής.