Ο δέντρος : παραμύθια λαϊκά με δέντρα και φυτά - Στρουμπούλη, Αγνή, 1952- (Καλειδοσκόπιο, 2017)
Ο "Δέντρος" συνθέτει έναν κόσμο από 36+1 παραμύθια της προφορικής παράδοσης απ' όλη την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες του κόσμου, πάντα με αφορμή το φυτικό βασίλειο. Στον ποιητικό και μεταφορικό τρόπο των παραμυθιών, σ' αυτήν την κουρελού από κουρέλια-μνήμες παλαιότατων εποχών, έρχονται πολύ συχνά τα λουλούδια, τα φυτά, τα δέντρα να εικονίσουν αλλά και να συμβολίσουν αισθήματα, καταστάσεις, σχέσεις, όλα τα άρρητα με τον καθημερινό λόγο.