Διάστημα : αστέρες, πλανήτες και διαστημόπλοια - Becklake, Sue (Παράθυρα στον κόσμο, 1994)
Παρόλο που μόλις τώρα άρχισε η έρευνα και η εξερεύνηση του μακρινού διαστήματος, η πρόοδος της τεχνολογίας σημαίνει οτί οι επιστήμονες αποκαλύπτουν συνεχώς καινούργιες, εντυπωσιακές πληροφορίες.Το Διάστημα- Αστέρια-Πλανήτες και Διαστημόπλοια ερευνά ό,τι έχει αποκαλυφθεί ως τώρα για το μακρινό διάστημα.Μιλάει για τον εντυπωσιακό κόσμο των παγωμένων πλανητών των άστρων σε έκρηξη και των μαύρων τρυπών και περιγράφει τι ακριβώς κάνουν οι τεχνητοί δορυφόροι, οι πύραυλοι και τα διαστημόπλοια.Η λεπτομερής παράθεση της τελευταίας τεχνολογίας και η ωραία εικονογράφηση κάνουν τούτο το βιβλίο πηγή πληροφόρησης πάνω σ'ένα θέμα μυστηρίου που εξάπτει διαρκώς τη φαντασία.Τα "παράθυρα στον κόσμο' είναι μια πρωτότυπη ταξινομημένη σειρά σχετικών βιβλίων, καθένα από τα οποία είναι ένας θησαυρός πληροφοριών με έγχρωμες εικονογραφήσεις.Κάθε θέμα αυτής της σειράς, έχει προσεκτικά επιλεγεί, όχι μόνο για να προκαλέσει το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των νέων, αλλά και για να τους παρακινήσει να ανακαλύψουν περισσότερα πράγματα από τον κόσμο που ζούνε.