Τα θαύματα του κόσμου - Caselli, Giovanni, 1939- (Παράθυρα στον κόσμο, 1994)
Από χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι έχουν καταρτίσει καταλόγους με τα πιο εντυπωσιακά θεάματα.Τα πιο εντυπωσιακά από αυτά, από τα οποία μόνο ένα υπάρχει ακόμα, έγιναν γνωστά σαν τα 'Εφτά Θαύματα του Κόσμου, που φημίζονταν για το εντυπωσιακό μέγεθος και την ομορφιά τους.Τα Θαύματα του Κόσμου ανασυνθέτουν τα Εφτά αρχαία 'Θαύματα', έτσι όπως ήσαν όταν πρωτοκατασκευάστηκαν.Αναφέρονται στην Ιστορία της κατασκευής του κάθε 'Θαύματος' και κάνουν χαρακτηριστικούς παραλληλισμούς με άλλα εντυπωσιακά οικοδομήματα, αρχαία και σύγχρονα.Τούτο το βιβλίο με την προσεκτική εικονογράφηση δείχνει το πως δούλεψε ο άνθρωπος μέσα στους αιώνες, με ή χωρίς τη βοήθεια των μηχανών, για να δημιουργήσει τα οικοδομήματα με την εντυπωσιακή ομορφιά που δεν χάνεται.