Πρακτικές λύσεις για κάθε πρόβλημα - Saifer, Steffen 1951- (Διδακτική πράξη και θεωρία / Πατάκης, 2009)
Το να διδάσκεις σε μια τάξη προσχολικής ηλικίας, αναπτύσσοντας παράλληλα τις κατάλληλες θεωρίες, είναι μια τέχνη, και για να επιτευχθεί απαιτεί εξάσκηση και εμπειρία ακόμη και από τους καλύτερους δασκάλους.Παρ' όλα αυτά όμως, οι καλοί δάσκαλοι γνωρίζουν ότι τα παιδιά και οι γονείς δε θα τους περιμένουν να μάθουν να εφαρμόζουν τη θεωρία: η ώρα του ύπνου πρέπει να είναι ήρεμη, οι μεταβατικές περίοδοι προγραμματισμένες, οι σχολικές εκδρομές σωστά επιλεγμένες, οι δύσκολες συμπεριφορές πρέπει να αντιμετωπιστούν, τα παράπονα των γονιών πρέπει να ικανοποιηθούν κτλ.Το βιβλίο «Πρακτικές λύσεις για κάθε πρόβλημα» παρέχει πολλές και ικανοποιητικές λύσεις και ιδέες σε θέματα τεχνικής της διδασκαλίας, ικανές να βοηθήσουν ακόμη και έναν άπειρο δάσκαλο να εφαρμόσει ένα αποτελεσματικό και επιτυχημένο διδακτικό πρόγραμμα.Ο απλός τρόπος με τον οποίο αναφέρεται στα διάφορα προβλήματα θα καταστήσει αυτό το βιβλίο πολύτιμο σύμβουλο.