Ανεμόεσσα : και άλλες ιστορίες κάτω από τα οικόσημα της Πράγας - Αβρααμίδου- Πλούμπη, Βίβιαν (Σύγχρονη ελληνική πεζογραφία, 2015)
Το βιβλίο αυτό είναι ένα μικρό αφιέρωμα στη γοητευτική Πράγα. Την πόλη που σου επιτρέπει να ονειρεύεσαι, να δοκιμάζεις, να δημιουργείς. Την πόλη που ευτύχησε να μην έχει υποστεί ούτε φυσικές καταστροφές, μα ούτε και τον ανθρώπινο παραλογισμό που οδηγεί στην ισοπέδωση των ίδιων των δημιουργημάτων του. Είναι ένα αφιέρωμα στην πόλη που επιλέξαμε να ζούμε κι όπου η καθημερινότητα μοιάζει με συνεχή περιπλάνηση στην ιστορία της Ευρώπης. Είναι το δικό μας ευχαριστώ για τα όμορφα χρόνια που μας χαρίζει. Επτά διηγήματα γεμάτα στιγμές της Πράγας, άλλες πραγματικές κι άλλες φανταστικές, που συνοδεύονται με αντίστοιχες φωτογραφίες από τα οικόσημα που στολίζουν τα κτίρια της πόλης και υπογράφουν την ομορφιά της. «Η Πράγα δεν σ' αφήνει να φύγεις», είχε γράψει ο Φραντς Κάφκα. Ένα αιώνα αργότερα, και μετά από αρκετά χρόνια παραμονής μας σ' αυτή την πόλη, επαναλαμβάνουμε και οι δυο μας την ίδια εκείνη φράση με την ίδια ευκολία