Στα ίχνη του ντουκουζούρι - Τσερόλας, Πάνος 1985- (Διονύσης Δελής : Κυνηγός μυθικών πλασμάτων, 2016)
Τι γυρεύει ένας εξερευνητής παράξενων, σπάνιων και μυθικών πλασμάτων σε μια εμπόλεμη ζώνη; Και τι είναι άραγε το περίφημο ντουκουζούρι; Κάποιο μυθικό πλάσμα του μακρινού Ασταρμπανιμπάντ ή μήπως όντως υπάρχουν τρωκτικά που τραγουδούν; Ο ριψοκίνδυνος Διονύσης Δελής και η επίλεκτη ομάδα συνεργατών του αναλαμβάνουν μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή: να αποδείξουν την ύπαρξη των μελωδικών χάμστερ, εντοπίζοντας και πιάνοντας ένα από αυτά κάπου στα βουνά του νότιου Ασταρμπανιμπάντ, όπου φημολογείται ότι ζουν. Μόνο που η αποστολή γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη όταν η ομάδα βρίσκεται εν μέσω ενός καταστροφικού βομβαρδισμού και ο πόλεμος τινάζει στον αέρα κάθε σχέδιό τους. Ο Διονύσης, η μικρή Αφσανέ και η πολεμική ανταποκρίτρια Γιουτζίν θα πρέπει να βρουν το δρόμο τους ανάμεσα σε χαλάσματα, απρόσμενους εχθρούς, κινδύνους κάθε είδους, και όλα αυτά ενώ το κυνήγι για το ντουκουζούρι συνεχίζεται. Στις πιο μεγάλες περιπέτειες όμως μπορεί να συναντήσει κανείς κάτι πιο σημαντικό από εκείνο που ψάχνει... Η πρώτη περιπέτεια του Διονύση Δελή είναι μια ιστορία δράσης, επιβίωσης αλλά και αγάπης για τη ζωή. Αγάπης που επιβιώνει ακόμα και μέσα στους χειρότερους βομβαρδισμούς.