Το δελτίο καιρού της Βιολέτας - Χατζηαναστασίου, Φάνης (A bookworm publication, 2013)
Σε μια χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ένα κρύο βράδυ, ανακοινώνεται απ'την τηλεόραση ένα σύνηθες, τυπικό δελτίο καιρού. Έρχονται χιόνια, λέει, Μάρτιο μήνα. Οι ενήλικες αναστατώνονται απ'την είδηση. Η κακοκαιρία θ'αναςπατώσει τη ρουτίνα τους, θα δυσκολέψει την καθημερινότητά τους. Η εννιάχρονη Βιολέτα όμως, αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα διαφορετικά. Τα χιόνια, το κρύο κι ο πάγος είναι ευκαιρία για παιχνίδι. Πώς αλήθεια αντιλαμβάνονται οι ενήλικες και πώς τα παιδιά το ίδιο γεγονός ιστορία αυτή αποτελεί μια εμβύθιση στο άχρονο και άτοπο μυαλό των παιδιών, στην αγραμμική και συγκεχυμένη εξιστό-ρηση των γεγονότων, με μια δόση χιούμορ και μια νότα μαγείας.