Φως στο σκοτεινό δωμάτιο = Light in the dark room - Μιχαηλίδης, Φρίξος (Φρίξος Μιχαηλίδης, 2013)
Ο Άδωνης και η Αφροδίτη τσακώνονται συχνά.Ο παππούς κι η γιαγιά αναγκάζονται να τους κλείσουν στο 'μεγάλο σκοτεινό δωμάτιο',μπας κι ησυχάσουν για λίγο.Ποιο τρομερό μυστικό κρύβει αυτό το δωμάτιο,που η μαμά ούτε να μιλάει δεν θέλει γι'αυτό;Μήπως φαντάσματα;Μπορεί!Μα το 'μεγάλο σκοτεινό δωμάτιο'κάθε άλλο παρά τρομακτικό είναι αφού μεταμορφώνεται στο φωτεινότερο,παραμυθένιο μέρος του κόσμου...Αφού εκεί,υπάρχει ένα ξεχωριστό παραμύθι για κάθε ξεχωριστό παιδί! Αdonis and Aphrodite fight all the time.Grandma and grandpa are forced to lock them in the 'Big dark room' as they want to find some peace and quite for a while.What scary secret is hidden in that room which mom doesn't even want to talk about?Is it ghosts?Maybe!But the 'Big dark room' is nothing at all scary,since it is transformed into the brightest fairy place in the whole world..As in that room there is a special fairy tail for every special child.