Μπίλλι - Smadja, Brigitte, 1955- (Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους : Συλλογή παρουσίες ;, 2000)
Πολιτεία των Μπλε Κενταύρων.Μοντυνιύ-λε-Κορμέιγ.Ο Τέο δεν έχει κανένα πρόβλημα:ούτε στο σχολείο ούτε στο σπίτι.Παρ'όλα αυτά δε συμβιβάζεται με τους κανόνες του παιχνιδιού.Δε θέλει να μοιάσει σ'αυτούς τους θλιμμένους ενήλικες, σ'αυτούς τους ήδη γερασμένους εφήβους που τους παρουσιάζουν ως πρότυπα.Κι έτσι, καθώς δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο να αντιπροτείνει, σωπαίνει.Και οι καθηγητές και οι γονείς του προσπαθούν να τον κάνουν να μιλήσει.Ο Τεό δεν έχει παρά μόνο μία φίλη.Τη συναντά τις νύχτες και μοιράζεται μαζί της τα μυστικά που τον βαραίνουν.Τη λένε Μπίλλι.Κανείς δεν πρέπει να μάθει την ύπαρξή της.