Η όπερα της μαντάρας : ένα βιβλίο για τη διαφορετικότητα - Μιχαηλίδης, Φρίξος (Εκδόσεις Πάργα, 2014)
Τα ψάρια φτιάχνουν χορωδία, τα χταπόδια φτιάχνουν ορχήστρα με βιολιά κι ο μαέστρος Γουρούναρος δημιουργεί τον ? Όμιλο Φίλων Ζώων της Μουσικής.? Μια όπερα με τους πρωταγωνιστές να καβγαδίζουν πάνω στη σκηνή, να ερωτεύονται στα παρασκήνια και να κουτσομπολεύουν στο καφενείο! Είναι δυνατόν να γίνουν ζευγάρι η γάτα Δόνα Νίνια και ο σκύλος Δον Πουά ή να παντρευτούν το άλογο Ρουά με τη γαϊδούρα Μεγαλομάτα; Τι έχει να μας πει στο άρθρο του ο Νότης Μελωδάκης, ανταποκριτής μουσικού περιοδικού που δεν σκαμπάζει καθόλου από όπερες; Τελικά θ? ανέβει η όπερα στο δάσος της Μαντάρας ή θα γίνουν όλα μαντάρα.