Μεγάλη Ελλάδα : Νότια Ιταλία, Σικελία : ένας πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός : Συρακούσες, Τάραντας, Σύβαρις, Ελέα, Ακράγαντας, Σελινούντας, Κρότωνας, Ποσειδωνία, Στύλο, Κύμη, Παλέρμο - Μιχαλόπουλος, Αριστείδης (Explorer, 2004)
Αυτός ο οδηγός για τη Μεγάλη Ελλάδα, όπως λέγεται ακόμη και σήμερα η νότια απόληξη της Ιταλικής χερσονήσου και η Σικελία, περιλαμβάνει εισαγωγικές ενότητες που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε ένα σημαντικό για την εξέλιξη του Δυτικού πολιτισμού κομμάτι του αρχαίου Ελληνικού κόσμου. Η παρουσίαση των αποικιών των Ελλήνων, των κέντρων διάδοσης του Βυζαντινού πολιτισμού, των μνημείων των μετέπειτα κατακτητών, καθώς και των ελληνόφωνων χωριών έχει οργανωθεί σε έξι περιηγήσεις. Αν νιώθετε έτοιμοι να κάνετε όχι άλλο ένα ταξίδι, αλλά ένα διαφορετικό ταξίδι, αυτός ο οδηγός θα σας φανεί πολύτιμος.