Παιδιά και έφηβοι με ειδικές ανάγκες και δυνατότητες : σύγχρονες τάσεις εκπαίδευσης και ειδικής υποστήριξης - Πολυχρονοπούλου, Σταυρούλα (Ατραπός, 2003)
Η σειρά Παιδιά και έφηβοι με ειδικές ανάγκες και δυνατότητες απευθύνεται σε φοιτητές Ανθρωπιστικών Σπουδών, σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και άλλους ειδικούς επιστήμονες που εργάζονται στο χώρο της Ειδικής ή της Γενικής Εκπαίδευσης.Βασικοί στόχοι της σειράς είναι:α) η ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση του αναγνώστη στα σύγχρονα θέματα και προβλήματα της ειδικής Αγωγής(τόμος Α').β)η προετοιμασία του για την ειδική υποστήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκς και της οικογενείας τους(τόμος Α'-Ε').γ)η εκπαίδευση τους σε θέματα εντόπισης, αξιολόγησης και έγκαιρης παρέμβασης στα πλαίσια των συνηθισμένων και των ειδικών προγραμμάτων του ελληνικού σχολείου(τόμοι Β-Ε').Το έργο αποτελείται από πέντε τόμους, τόμος Α':Σύγχρονες τάσεις εκπαίδευσης και ειδικής υποστήριξης.Τόμος Β':Νοητική υστέρηση,τόμος Γ':Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Τόμος Δ':Αισθητηριακά προβλήματα-ειδικές δυνατότητες, Τόμος Ε':Προβλήματα Συμπεριφοράς.