Τεχνικές μάχης στον αρχαίο κόσμο : 3000 π.Χ. - 500 μ.Χ. - Anglim, Simon (Στρατιωτική ιστορία, 2005)
Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στις τεχνικές μάχης που εφαρμόστηκαν κατά την περίοδο 3.000 π.Χ. έως 500 μ.Χ. Εξετάζει τακτικές που απαιτούνται για να επιτευχθεί η νίκη, καθώς και την τεχνολογία που διέθεταν οι αντίπαλες παρατάξεις, τονίζοντας πόσο λίγα έχουν αλλάξει σε μερικούς τομείς της τέχνης του πολέμου. Επιπλέον εξετάζονται οι ειδικές τεχνικές και τα υλικά που αναπτύχθηκαν για τον πολιορκητικό πόλεμο στον αρχαίο κόσμο, με παραδείγματα κλασικών μαχών.