Ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου Βελεστίνου στην εποχή του Ρήγα και σήμερα - Καραμπερόπουλος, Δημήτριος Απ., 1945- ([χ.ό.], 2011)
"Το παρόν πόνημα είναι μια ενδιαφέρουσα περιγραφή, με απλό και γλαφυρό τρόπο, της ιστορίας του Ιερού Ναού από την εποχή του Ρήγα μέχρι σήμερα, εμπλουτισμένη με αποθησαυρίσματα της λαϊκής ευσέβειας για την θαυμαστή παρουσία του Αγίου Αθανασίου μέσα στην καθημερινότητα των κατοίκων του Βελεστίνου. Το γεγονός ότι στο τέλος της μελέτης αυτής περιλαμβάνεται ο βίος, η ασματική ακολουθία της ανακομιδής των ιερών λειψάνων και ο παρακλητικός κανόνας του Αγίου, καθιστά το πόνημα αυτό όχι μόνο έρευνα της ιστορίας του Ναού, αλλά και εγχειρίδιο προσευχής των πιστών στον προσφιλή Άγιο του τόπου τους.".