Θωμάς Πεντζόπουλος αντιστράτηγος : έγγραφα από το προσωπικό του αρχείο 1917-1952 - Σπυριδόπουλος, Αριστοτέλης Νικ. (University Studio Press ; Εταιρεια Μακεδονικών Σπουδών, 2017)
Ο αείμνηστος στρατηγός Θωμάς Πεντζόπουλος (1894-1977) υπήρξε εκ των προβεβλημένων ανωτάτων αξιωματικών, ο oποίος έθεσεν εαυτόν δια βίου στην υπηρεσίαν της πατρίδος.Τω όντι, όλος ο βίος του υπήρξε ένα μακρό στάδιο ανεκτίμητων υπηρεσιών προς αυτήν και τούτο αποδεικνύει η έκδοση "Έγγραφα από το προσωπικό του αρχείο 1917-1952" [...].Η ανάγνωση της παρούσης εκδόσεως παρέχει στον ερευνητή, τον φιλίστορα, και γενικά στο αναγνωστικό κοινό την δυνατότητα να πληροφορηθεί άμεσα πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις, και πρωταγωνιστές της δραματικής περιόδου της νεοελληνικής ιστορίας, από την αρχή του Εθνικού Διχασμού έως και τον Εμφύλιο σπαραγμό.Η Ελλάδα πάντοτε εν πολέμω και ο αείμνηστος στρατηγός Θωμάς Πεντζόπουλος από νεαρός αξιωματικός το 1917 ως το τέλος του Εμφυλίου πάντοτε προστρέχων.