Το αρχιτεκτονικό συγκρότημα του ναού της Αναστάσεως Ιεροσολύμων και το θέμα του Αγίου Φωτός : ιστορική και αρχαιολογική διερεύνηση, αξιολόγηση κειμένων και θρύλων, κριτική προσέγγιση, από τον Πανάγιο Τάφο στην ανάσταση των νεκρών, ο χαρακτήρας της Αναστάσεως του Χριστού - Καλοκύρης, Κωνσταντίνος Δ., 1916-2015 (University Studio Press, 1999)
Μία μελέτη για τη βαθύτερη πληροφόρηση σε ότι αφορά το αρχιτεκτονικό συγκρότημα του ναού της Αναστάσεως Ιεροσολύμων μέσα από την αξιολόγηση κειμένων, λειτουργικών και ιστορικών στοιχείων. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται το θέμα του Αγίου Φωτός μέσα από μια ευρύτερη θεολογική και κριτική προσέγγιση.