Το φριχτό φιάσκο της αλλαγής : πως ο Ανδρεάς Παπανδρέου προγραμμάτισε τη χρεοκοπία της Ελλάδας - Τσαγκούδης, Γιάννης Κ. (Γόρδιος, 2016)
Διακόσια χρόνια κυβερνούν την Ελλάδα οι Παλαιοελλαδίτες και ειδικότερα οι Πελοποννήσιοι πολιτικοί. Εκατό χρόνια κρατούν σε ομηρία τους Βορειοελλαδίτες και Ακρίτες Έλληνες. Όποιο κόμμα κι αν βρίσκεται στην εξουσία, γαλάζιο, κίτρινο, πράσινο, πρωθυπουργός θα είναι Παλαιοελλαδίτης και προπάντων Πελοποννήσιος και ο κρατικός μηχανισμός είναι πάντα στα χέρια του. Όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα ζει με δανεικά και βοήθειες και οι χρεοκοπίες διαδέχονται η μια την άλλη. Όταν κυβερνούν οι Πελοποννήσιοι, κυβερνάει την Ελλάδα και μια κατάρα. Σήμερα ζει ο ελληνικός λαός μια νέα τραγωδία σαν εκείνη της Μικρασιατικής Καταστροφής. Και πάλι την προκάλεσαν παλαιοελλα-δίτικες κυβερνήσεις. Μια συμμορία των «γενεών» υπό την ηγεσία ενός διεφθαρμένου, ανήθικου και άπατρι ηγέτη καταλήστεψαν την Ελλάδα, την χρέωσαν με δάνεια, καταχράστηκαν την βοήθεια των δις Εϋυ/Ευρώ των Ευρωπαίων και την οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση. Κανείς δεν μιλάει για τους πραγματικούς ενόχους της συμφοράς, ούτε ο Τύπος, ούτε τα κανάλια, ούτε οι ηγεσίες των κομμάτων. Αντίθετα, μάλιστα, κατόρθωσαν να πείσουν τους Έλληνες ότι για όλα φταίνε οι Ευρωπαίοι, η ΕΕ, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, από τους οποίους όμως μόνο δις ΕΟυ/Ευρώ και επιδοτήσεις εισπράξαμε. Οι ένοχοι πρέπει, να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Ποιος όμως έχει την βούληση να τους τιμωρήσει; Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΑ που είναι οι ένοχοι, δεν μπορούν να αυτοτιμωρηθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί, επίσης, να τιμωρήσει τους ενόχους, γιατί στην πολιτική του στέγη βρίσκουν προστασία και κατέχουν υπουργικές και άλλες υψηλές θέσεις οι ένοχοι, πρώην και τέως υπουργοί και υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Την κάθαρση μπορεί να κάνει μόνο ένα κόμμα των Βορείων και Ακριτών Ελλήνων που πρέπει να ιδρυθεί το συντομότερου δυνατόν. Οι Έλληνες αυτοί έχουν πικρά βιώματα, εθνικές ευαισθησίες, οράματα κα τόλμη για αγώνες. Αυτοί έχουν την βούληση και μπορούν να επιβάλλουν στους ενόχους, με δημοκρατικό τρόπο, την ισόβια κάθειρξη, την δήμευση των περιουσιών τους και την στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.