Τα μεγάλα θαύματα του κόσμου - Ρώντας, Γρηγόρης (Εκδόσεις Κ. Στρουμπούκη, 1980)
Πάνω από 2000 χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο κοσμογυρισμένος περιηγητής από την αρχαία Σιδώνα, ο Αντίπατρος, έκανε ένα κατάλογο με τα "επτά θαύματα" από τον τότε γνωστό κόσμο. Ήταν επτά αριστουργήματα, περίφημα τόσο για το μέγεθός τους όσο και για την εξαιρετική καλλονή τους. Με το πέρασμα μέσα από τους αιώνες, άλλα απ' αυτά εξαφανίστηκαν και άλλα παραμορφώθηκαν [...] (Από την εισαγωγή του βιβλίου).