Περιγραφική στατιστική εφαρμοσμένη στις κοινωνικές επιστήμες και την εκπαίδευση : με έμφαση στην ανάλυση με υπολογιστές - Κατσίλλης, Ιωάννης Μ. (Gutenberg, 2005)
Το βιβλίο αυτό προσεγγίζει την εφαρμοσμένη στατιστική διαφορετικά απ' ό,τι τα παραδοσιακά βιβλία στατιστικής. Η έμφαση βρίσκεται από την αρχή μέχρι το τέλος στην κατανόηση και χρήση της στατιστικής και όχι στους υπολογισμούς ή τις πολύπλοκες μαθηματικές εξηγήσεις των τύπων (. . .), ώστε το βιβλίο να είναι κατανοητό και εύχρηστο για τους φοιτητές και τους νέους επιστήμονες στο χώρο των κοινωνικών και συναφών επιστημών