Ζωή και περιβάλλον : πολύπλοκο πρόβλημα της εποχής μας - Βύζας, Γιάννης Δ. (Εφημερίδα Μέλλον Επαγγελματιών - Βιοτεχνών, 1992)
Το όριο θραύσης της ισορροπίας ανάμεσα στην τεχνολογία και το περιβάλλον, βρίσκεται πολύ κοντά σ' όλη τη βιόσφαιρα. Και ο άνθρωπος πρέπει να κάνει, ότι μπορεί, για να διατηρηθεί, αν όχι και να αποκατασταθεί, κάποια ισορροπία στο χώρο, αν θέλει να μη βάλλει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή. Δεν αρκούν οι χείμαρροι λόγων σε συνέδρια, διασκέψεις, σεμινάρια, ημερίδες και διημερίδες, συμβούλια, επιτροπές, ραδιοφωνικές και ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές. Πρέπει, προ παντός άλλου, να σταματήσει η ασύνετη εναντίωση του ανθρώπου στη φύση. Πρέπει να μπει κάποια τάξη στην εκμετάλλευση των πόρων της.