Η πορεία προς την Κωνσταντινούπολη : περιλαμβάνονται οι τόμοι Η εποχή της δωρεάς, Ανάμεσα στα δάση και τα νερά - Fermor, Patrick Leigh, 1915-2011 (Λογοτεχνία / Μεταίχμιο., 2013)
Ο σερ Πάτρικ Λη Φέρμορ (1915-2011), "κυρ Μιχάλης" για τους Μανιάτες φίλους του, θεωρείται ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός συγγραφέας της εποχής μας και μια θρυλική φυσιογνωμία που συνέδεσε τη ζωή του με την Ελλάδα.Οι περιπλανήσεις του ξεκινούν από την ηλικία των 18 ετών, το 1933, όταν αντί να ακολουθήσει τη στρατιωτική του σταδιοδρομία για την οποία τον προόριζαν, πέρασε τη Μάγχη και ξεκίνησε να διασχίζει την Ευρώπη με τα πόδια, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.Υποκινημένος από την ασίγαστη περιέργειά του για τον κόσμο, πραγματοποίησε αυτό το μυθικό κατόρθωμα, περνώντας από διάφορες δοκιμασίες.Τις εμπειρίες του από το ταξίδι αυτό καταγράφει σε μία τριλογία που χρειάστηκε μια ζωή για να γραφτεί - ο τρίτος τόμος με τίτλο Ατελείωτος δρόμος κυκλοφόρησε μετά τον θάνατό του.Στην παρούσα συγκεντρωτική έκδοση περιλαμβάνονται τα δύο πρώτα βιβλία της τριλογίας:Η εποχή της δωρεάς (το ταξίδι από την Ολλανδία μέχρι την ουγγρική μεθόριο) και Ανάμεσα στα δάση και τα νερά (το ταξίδι από τη Βουδαπέστη ως τις Σιδηρές Πύλες του Δούναβη).