Δεινόσαυροι και πως ζούσαν - Parker, Steve, 1952- (Παράθυρα στον κόσμο, 1999)
Οι δεινόσαυροι ήταν ανάμεσα στα πιο πετυχημένα και με τη μεγαλύτερη ποικιλία ζώων που έζησαν ποτέ στη Γη. Οι πρόσφατες ανακαλύψεις ολόκληρων κοινωνιών δεινόσαυρων άνοιξαν καινούργια παράθυρα για την κατανόηση του τρόπου ζωής και εξέλιξής τους στη Γη. "Οι Δεινόσαυροι και πώς ζούσαν" είναι το πρώτο βιβλίο που παρουσιάζει τα πολλά και εντυπωσιακά ευρήματα των τελευταίων χρόνων κατά τρόπο κατανοητό και ερεθιστικό για τους νέους. Τα μεγάλα κενά στη γνώση μας για τους δεινόσαυρους και για άλλα προϊστορικά πλάσματα περιγράφονται προσεκτικά και έχουν εικονογραφηθεί υπέροχα σ' αυτό το ευχάριστο βιβλίο. Τα "Παράθυρα στον Κόσμο" είναι μια πρωτότυπη ταξινομημένη σειρά σχετικών βιβλίων, καθένα από τα οποία είναι ένας θησαυρός πληροφοριών με έγχρωμες εικονογραφήσεις. Κάθε θέμα αυτής της σειράς έχει προσεκτικά επιλεγεί, όχι μόνο για να προκαλέσει το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των νέων, αλλά και για να τους παρακινήσει να ανακαλύψουν περισσότερα πράγματα από τον κόσμο που ζούνε.