Οράτιος, οι Ωδές : ερμηνευτική έκδοση. - Horatius, 65-8 (Βιβλιοπωλείον της Εστίας Ι.Δ.Κολλάρου, 1998)
Περίληψη 1ου τόμου: Αυτή είναι η πρώτη πλήρης ερμηνευτική έκδοση των "Ωδών" του Ορατίου που βλέπει το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα. Ο Οράτιος των "Ωδών" είναι ο τελευταίος μεγάλος λυρικός του αρχαίου κόσμου. Πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια μακριά μας, αλλά και περίεργα τόσο κοντά μας. Γιος ενός άλλοτε δούλου, δημιούργησε και εκλέπτυνε μια ποίηση δική του που εξακολουθεί να προκαλεί το θαυμασμό του έμπειρου αναγνώστη. Το έργο του είναι ένα ποιητικό επίτευγμα πρωτότυπο και προσωπικό· όμως κάτω από το κέλυφος μπορούμε να διακρίνουμε τις επιδράσεις που άσκησαν η αρχαία ελληνική παράδοση, η σύγχρονη ρωμαϊκή κοινωνία μέσα στην οποία έζησε ο ποιητής και η ανεπανάληπτη στιγμή της ιστορίας που έγραφε την ποίησή τους. Όλα όσα η Αθήνα και η Ρώμη μπόρεσαν να τον διδάξουν [...]