Ροβινσών Κρούσος - Defoe, Daniel, 1661-1731 (Παπαδόπουλος, 2003)
Ο Ροβινσών Κρούσος του Ντάνιελ Ντιφόου, παρόλο που γράφτηκε το 1719, εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα πιο συναρπαστικά περιπετειώδη έργα της κλασικής λογοτεχνίας.Βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός ναυτικού, που σε κάποιο του ταξίδι ναυάγησε σε ένα ερημονήσι και κατάφερε να επιβιώσει είκοσι οχτώ ολόκληρα χρόνια μόνος του.