Οικονομικά μαθηματικά και στοιχεία τραπεζικών εργασιών - Αποστολόπουλος, Θεόδωρος Ηλ., 1935- (Σύγχρονη Εκδοτική, 2003)
Η παρούσα πέμπτη έκδοση των "Οικονομικών Μαθηματικών" διαφέρει ουσιωδώς των προηγούμενων εκδόσεων και ως προς την έκταση και ως προς τη δομή της ύλης. Η καθιέρωση του ευρώ, ως ενιαίας μονισματικής μονάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε σαν αποτέλεσμα όλα τα οικονομικά μεγέθη αυτού του βιβλίου να εκφραστούν σε ευρώ. Το βιβλίο αυτό έχει καταρχήν σκοπό διδακτικό και απευθύνεται αφενός μεν στους σπουδαστές των Οικονομικών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων, αφετέρου δε στους Τραπεζικούς Υπαλλήλους, αλλά και σε κάθε ασχολούμενο με τα χρηματοοικονομικά και τραπεζικά ζητήματα και θέλει να γνωρίσει επιστημονικότερα τα ζητήματα με τα οποία ασχολούνται τα "Οικονομικά Μαθηματικά". Η θεωρία και η πρακτική εφαρμογή των "Οικονομικών Μαθηματικών" είναι συνειρμός μαθηματικής και οικονομικής σκέψης. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)