Το εγχειρίδιο της ανοιχτής εκπαίδευσης - Race, Phil (Βιβλία για την εκπαίδευση ενηλίκων / Μεταίχμιο., 1999)
Η Ανοικτή και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση είναι μια μέθοδος διδασκαλίας που κατακτά ραγδαία έδαφος σε όλο τον κόσμο. Στη χώρα μας αυτό εκφράστηκε με την ίδρυση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθώς και με την πραγματοποίηση πολλών "από απόσταση" προγραμμάτων από φορείς που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων. Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο που εκδίδεται στην Ελλάδα και αφορά ζητήματα μεθοδολογίας και οργάνωσης της Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Απευθύνεται σε διδάσκοντες, καθηγητές-συμβούλους, συγγραφείς εκπαιδευτικού υλικού, σχεδιαστές εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σπουδαστές και σε κάθε άλλον που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί ενεργητικά με αυτή τη μέθοδο διδασκαλίας.