Για τη διαπαιδαγώγηση του νέου ανθρώπου - Kalinin, Mikhail Ivanovich, 1875-1946 (Διαπαιδαγωγική σειρά, 1975)
Οι κομμουνιστικές αρχές, στη θεμελιακή μορφή τους, είναι οι αρχές του ανώτερα διαπαιδαγωγημένων, τίμιων ανθρώπων. Είναι η αγάπη για τη σοσιαλιστική πατρίδα, η φιλία, η συντροφικότητα, η αγάπη για την ανθρωπότητα, την τιμιότητα, τη σοσιαλιστική εργασία και πολλές άλλες αρετές που θεωρούνται απ' όλους ανώτερες. Η καλλιέργεια αυτών των ιδιοτήτων, αυτών των ανώτερων αρετών, είναι το πιο βασικό συστατικό της κομμουνιστικής διαπαιδαγώγησης. Μ.Ι. Καλίνιν 1975