Εισαγωγή στην πληροφορική σκέψη - Σφακιανάκης, Μιχάλης (Κλειδάριθμος, 2003)
Η ανάπτυξη των γνώσεων στο πεδίο της Πληροφορικής είναι μια απαίτηση της εποχής μας. Κύριος στόχος του βιβλίου Εισαγωγή στην Πληροφορική σκέψη να βοηθήσει τους αναγνώστες να κατανοήσουν τις βασικές έννοιες και να προχωρήσουν στην άμεση εφαρμογή επεξεργασιών που καλύπτουν όλο το φάσμα της επιστήμης της Πληροφορικής, χωρίς την ανάγκη προαπαιτούμενων γνώσεων. Ταυτόχρονα, οι αναγνώστες θα σχηματίσουν επαρκή εικόνα της ωφέλειας αλλά και των συνεπειών της κακής χρήσης της Πληροφορικής και των εφαρμογών της, με έμφαση στο Διαδίκτυο. Αμεση συνέπεια του παραπάνω στόχου είναι η απόκτηση της αυτοπεποίθησης που θα επιτρέπει στους αναγνώστες, όχι μόνο να αναφέρονται, αλλά και να εκφέρουν απόψεις σε θέματα συναφή με το σύγχρονο κόσμο της Πληροφορικής.