Η μικρή πριγκίπισσα - Burnett, Frances Hodgson, 1849-1924 (Το βιβλίο του παιδιού, 1955)
Η συγγραφέας περιγράφει στο βιβλίο αυτό τη ζωή μιας μικρούλας Αγγλίδας, της Σάρας Κριβ, που ο πατέρας της είναι πολύ πλούσιος, αλλά επειδή υπηρετεί ως λοχαγός στις Ινδίες κι η γυναίκα του έχει πεθάνει, αναγκάζεται να κλείσει την κορούλα του εσωτερική σ' ένα παρθεναγωγείο του Λονδίνου, που το διευθύνει η μις Μίντσιν. Τα πρώτα χρόνια η Σάρα τα ζει μέσα στην πολυτέλεια και καθώς είναι η πιο πλούσια κι ευγενική εκεί μέσα, οι συμμαθήτριές της την αποκαλούν «Μικρή Πριγκίπισσα». Μια μέρα, όμως, η τύχη της αλλάζει ξαφνικά: ο πατέρας της χάνει την περιουσία του, πεθαίνει, κι η μικρή Σάρα χάνει την προνομιακή της θέση στο παρθεναγωγείο κι από μαθήτρια γίνεται υπηρέτρια, υποφέροντας τα βασανιστήρια της μις Μίντσιν. Ωστόσο, η Σάρα εξακολουθεί να είναι ευγενική, να διατηρεί την αξιοπρέπειά της και να είναι μια μικρή Πριγκίπισσα ώσπου και πάλι η τύχη της αλλάζει. . .