Θέματα και εκθέματα τέχνης και ιστορίας / Νίκος Γρηγοράκης ; επιμέλεια Νίκος Γρηγοράκης, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος ; φωτογράφιση Κώστας Ζιάγκας - Γρηγοράκης, Νίκος 1944- (Μίλητος, Δρυάδες, 2008)
Μύθοι, παράδοση και ιστορία συναντούν την τέχνη, σ' ένα χώρο χτισμένο αρμονικά, στη φυσική πινακοθήκη του Αρκαδικού τοπίου. Οι χώροι του "Αρκαδικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας" αποτελούν ένα κτιριακό σύμπλεγμα με τους χώρους του Ξενοδοχείου "Καλλιστώ", στο δυτικό άκρο του οικιστικού συγκροτήματος με την επωνυμία "Δρυάδες", στο ιστορικό Λεβίδι, στις Πύλες της οροσειράς του Μαινάλου. Οι Εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου, στο κεντρικό κτίριο του συγκροτήματος, εκτείνονται σε πέντε κυρίως αίθουσες. Ένα χωριστό πέτρινο κτίριο, που φιλοξενεί τη βιβλιοθήκη και το χώρο προβολών του "Αρκαδικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας", με την αξιοπρόσεκτη αρχιτεκτονική του, δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στη νοτιοδυτική κορυφή του περιβάλλοντος χώρου, το οποίο χαρακτηρίζεται από τους θαμνώδεις κρεμαστούς κήπους, το εσωτερικό καλντερίμι και τις στοές με τις επιβλητικές καμάρες. Το Μουσείο φιλοξενεί τη Συλλογή του Γιώργου Ι. Χριοτοδουλόπουλου, η οποία περιλαμβάνει σχέδια και χαρακτικά, Ευρωπαίων και Ελλήνων καλλιτεχνών, που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, μικρά γλυπτά, ιστορικές φωτογραφίες, νομίσματα, χαρτονομίσματα, εκδόσεις τέχνης και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα.