Χαλκιδική : ένας πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός: αξιοθέατα, διασκέδαση, Άγιον Όρος, περιηγήσεις, διαμονή, αρχιτεκτονική, ιστορία, μουσεία - Βλασίδης, Βλάσης (Explorer, 2005)
Ένας τόπος πανέμορφος, που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Τα τρία πόδια της -η Κασσάνδρα, η Σιθωνία και το Άγιον Όρος- εισχωρούν μέσα στη θάλασσα, φέρνοντας σε άμεση επαφή τα πεύκα και την πλούσια βλάστηση με τα καταγάλανα νερά της θάλασσας. Ένα πανέμορφο περιβάλλον, με μοναδικές παραλίες, υπερσύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις, έντονη νυχτερινή ζωή, λιμανάκια για ιστιοπλοϊκά και πλήθος δυνατοτήτων για θαλάσσια σπορ.