Θέματα σύνταξης της νεοελληνικής γλώσσας - Τομπαΐδης, Δημήτρης Ε. (Κώδικας, 2004)
Όπως βλέπει κανείς, ο συγγραφέας έχει επιλέξει ορισμένα θέματα που, κατά τη γνώμη του, παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον και τα θέματα αυτά αναλύονται σύμφωνα με τα ώς τώρα δεδομένα της έρευνας. Στόχος υπήρξε να δοθούν, με νηφαλιότητα και χωρίς προκατάληψη, όσα θέματα έχουν επιλεγεί, με τρόπο επιστημονικά αξιόπιστο, δηλαδή η συντακτική περιγραφή να ανταποκρίνεται στη σημερινή κατάσταση της νέας ελληνικής. Αν αυτό έχει επιτευχθεί, δεν είναι ο συγγραφέας που θα το πει.