Δημόσιες σχέσεις - Μαγκλιβέρας, Διονύσης Κ. (Εκδόσεις Παπαζήση, 1997)
Όταν πριν από είκοσι και πλέον χρόνια ο Διονύσης Κ. Μαγκλι-βέρας εξέδωσε για πρώτη φορά το Εγχειρίδιο Δημοσίων Σχέσεων ήταν σε μια εποχή που οι Δημόσιες Σχέσεις άρχιζαν στην Ελλάδα να βρίσκονται σε άνθηση. Παράλληλα η γρήγορη ανάπτυξη των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα τους είχε δημιουργήσει βασικά προβλήματα δομής: έλειπε η επιστημονική τεκμηρίωση, η βιβλιογραφία και η κατάρτιση. Οι γνώσεις ήταν διάσπαρτες και προέρχονταν κυρίως από την πρακτική εμπειρία. Λίγοι από τους ασχολούμενους με την Κοινωνική Επικοινωνία είχαν συνειδητοποιήσει το εύρος αυτού του επιστημονικού κλάδου της Κοινωνιολογίας. Ο Διονύσης Μαγκλιβέρας ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που μελέτησε, συγκέντρωσε, ταξινόμησε, συνέθεσε κι ανέπτυξε σε ενιαίο επιστημονικό σύστημα τις γνώσεις κι απόψεις πάνω στην Κοινωνική Επικοινωνία. Απ' αυτή, ακριβώς, την προσπάθειά του προέκυψε η πρώτη έκδοση του βιβλίου αυτού, το 1971. Στην τέταρτη έκδοση (το 1980) το βιβλίο ξαναγράφτηκε γραμμή προς γραμμή σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν στο μεταξύ και συμπληρώθηκε με τις τότε επιστημονικές εξελίξεις. Στην έβδομη έκδοση (το 1987) το βιβλίο όχι μόνο ξαναγράφτηκε αλλά συμπληρώθηκε με νέα θέματα (όπως η Διαφήμιση και η Προπαγάνδα). Κυκλοφόρησε με τον τίτλο Κοινωνική Επικοινωνία. Στην ένατη έκδοση (1993) το βιβλίο γράφτηκε πάλι από την αρχή. Περιλαμβάνει περισσότερα θέματα και σελίδες. Έτσι αποτελεί ένα εκσυγχρονισμένο επιστημονικό πόνημα και ταυτόχρονα ένα χρήσιμο όργανο δουλειάς για τις Δημόσιες Σχέσεις, με την περιεκτική ονομασία των οποίων κυκλοφορεί στην τελική μορφή του.