1984 - Orwell, George, 1903-1950 (Grote ABC, 1979)
1984 speelt in 1984 in de politiestaat Oceanië, een van de wereldrijken die zijn ontstaan na de atoomoorlog van de jaren vijftig. Overal aanwezige apparaten houden de bevolking in de gaten, en maken propaganda voor Grote Broer, de machthebber. Alle pogingen om een eind aan de vreselijke situatie te maken lopen op niets uit.