Το κάλεσμα - Γαβριήλογλου, Γαβριήλ (Εκδόσεις Foodmusic, 2013)
ΜΗΤΕΡΑ: Δεν χρειάζεται να το λες. ΚΟΡΗ: Κρυφό το θέλεις κι αυτό. ΜΗΤΕΡΑ: Γιατί κρυφό; Απλώς να μην το ξέρουν. ΚΟΡΗ: Μα και βέβαια. Δεν θα το πω. ΜΗΤΕΡΑ: Μισή δουλειά κάνεις. Να πεις, έγινε κάτι άλλο. ΚΟΡΗ: Μα πώς θα αντιμετωπίσω τόσες αντίθετες κρίσεις; ΜΗΤΕΡΑ: Σιγά τώρα. Κρίσεις!Απόψεις, γνώμες τους είναι. Ας τις έχουν! ΚΟΡΗ: Και θα πιστέψουν την δική μου; ΜΗΤΕΡΑ: Δεν χρειάζεται! Κανείς δεν σε πιέζει να συμφωνήσεις μαζί τους. ΚΟΡΗ: Ούτε κι εκείνοι μ'εμάς ΜΗΤΕΡΑ: Ακριβώς. Τώρα το΄πιασες. Εμάς μας σηκώνει η πραγματικότητα. Όλα μας στηρίζουν πολύ γερά, ακλόνητα. ΚΟΡΗ: Γι' αυτό μπορούμε να λέμε ψέματα. ΜΗΤΕΡΑ: Άκου ψέματα. Λέξη που βρήκες. ΚΟΡΗ: Τι ήθελες να πω; ΜΗΤΕΡΑ: Εγώ θα σου πω; Αναλήθεια, μια άλλη απόχρωση.(...)