Η μυστική ανάγνωσις των ευχών της Θείας Λειτουργίας - Μπαρούσης, Νικόδημος, Αρχιμανδρίτης (Εκδόσεις Τήνος, 2011)
"Ο τρόπος αναγνώσεως των ευχών της θείας Λειτουργίας δεν αποτελεί παρωνυχίδα, αλλ' εκφράζει την θεολογία της λατρείας και την ουσία της όλης πνευματικής και εκκλησιαστικής ζωής". Όμως, επί των ημερών μας, το θέμα αυτό, ως λέγεται, "θα μπορούσε να χαρακτηρισθή ως ένα από τα στασιαζόμενα". Κατά συνέπειαν, δύναται να λεχθή ότι, εις την εποχήν μας η θεολογία της λατρείας διέρχεται μίαν κρίσιν, τουλάχιστον εις ό, τι αφορά την δυνατότητα αυτής να εκφρασθή. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)