Το βλέμμα της Ήρας : μυθιστόρημα - Γιαννέλλης-Θεοδοσιάδης, Γιάννης (Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία : Πεζογραφία, 2008)
Προσκήνιο και παρασκήνιο της πολιτικής ζωής πυροδοτούν τη φαντασία του συγγραφέα, για να πλάσει ένα μύθο που όμως αδυνατεί να ξεφύγει από τον ξέφρενο καλπασμό της πολιτικής καθημερινότητας. Η καταιγιστική αφήγηση των γεγονότων, η σκιαγράφηση των χαρακτήρων και της ψυχολογίας των εξουσιαστών, ο πολιτικός αμοραλισμός, το πάθος για το χρήμα και την ισχύ, η κατάχρηση των σχέσεων εξάρτησης, η δύναμη επιβολής του έρωτα στην πολιτική, τα παιχνίδια των ντόπιων και ξένων μυστικών υπηρεσιών, τα τερτίπια των πολιτικών, αλλά και κάποιες δροσερές σταγόνες εντιμότητας στο άνυδρο τοπίο της πολιτικής, κάνουν τον αναγνώστη να αναρωτιέται αν όλα αυτά συμβαίνουν στον ιδεατό κόσμο του συγγραφέα ή αποτελούν κομμάτι της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας. Γιατί η δολοπλοκία κινείται έξω από τοπικά και χρονικά όρια. Είναι διάχυτη και σύμφυτη με την εσωτερική διάσταση όσων διψούν για χρήμα και εξουσία.