Γιατί σ' αγαπώ : απαντήσεις σε όλα τα γιατί του γάμου - Μακρή, Τένια (Ελληνικά Γράμματα, 2006)
Ζευγάρια στο χείλος του διαζυγίου αφηγούνται τις ιστορίες τους σε μια σύμβουλο γάμου, με λεπτές, διακριτικές, ιδιαίτερες λεπτομέρειες, ρίχνοντας φως στα επικίνδυνα σημεία, κοινά σε κάθε σχέση. Ο ανταγωνισμός για δύναμη και έλεγχο, η επικοινωνία και το σύνδρομο του διαβάσματος του μυαλού ("Εάν μ' αγαπούσε, θα γνώριζε ότι έχει άδικο"), ο αναμφισβήτητος θυμός και οι τρεις αρρωστημένοι τρόποι που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για να τον χειριστούν. Και φυσικά το σεξ, αλλά και η εμπιστοσύνη... Πρώτα μιλάει εκείνη. Μετά εκείνος. Και μετά η σύμβουλος. Εσείς "ακούτε" τα πάντα. - Η πρώην του καταστρέφει το γάμο μας - Ο θυμός μάς διαλύει - Ο σύζυγός μου κάνει ροζ τηλεφωνήματα - Δεν έχουμε τίποτα κοινό πια... Είναι μερικές μόνον από τις ιστορίες που οι άνθρωποι μοιράζονται μαζί σας, οδηγώντας σας στο μονοπάτι της αναγέννησης του γάμου. Σας προσφέρουν ένα υπέροχο δώρο: Την ικανότητα ν' αγαπάτε με σοφία. Δεχτείτε το!