Real World - Kirino, Natsuo, 1951- (Μεταίχμιο, 2010)
Το συγκλονιστικό θρίλερ "Real World" από τη γιαπωνέζα Νατσούο Κιρίνο (Natsuo Kirino), μία από τις ανερχόμενες φωνές του αστυνομικού. Όπως και στο "Out", έτσι και σε αυτό το μυθιστόρημα, η Κιρίνο βάζει τέσσερις γυναίκες, αυτή τη φορά τέσσερις έφηβες, να πρωταγωνιστήσουν. Τα τέσσερα κορίτσια που ζουν σε ένα προάστιο του Τόκιο περνάνε ανέμελα το θερμό καλοκαίρι. Όταν μία από αυτές, η Τόσι, ανακαλύπτει ότι ο γείτονάς της δολοφονήθηκε βίαια, τα κορίτσια υποψιάζονται πως ο δολοφόνος του δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον γιο του. Όταν όμως το αγόρι το σκάει με το ποδήλατο και το κινητό του, οι τέσσερις κοπέλες μπλέκονται σε μια περιπέτεια που κρύβει πολλούς κινδύνους. Ψυχολογικό κομψοτέχνημα, το Real World είναι το αποκαλυπτικό πορτρέτο της ζωής των εφήβων στην Ιαπωνία σήμερα. Η Κιρίνο χρησιμοποιεί τις αφηγηματικές της ικανότητες για να συνθέσει ένα έντονο ψυχολογικό θρίλερ. Όπως και ο Ντοστογιέφσκι στο αριστούργημά του Έγκλημα και τιμωρία, έτσι και η Κιρίνο ωθεί τον αντιήρωά της στον φόνο κάνοντας έτσι μια φιλοσοφική δήλωση για να εκφράσει την αγωνία της ότι οι ασθένειες της σύγχρονης κοινωνίας θα καταστρέψουν την ανθρωπότητα. Στον αντίποδα του Ντοστογιέφκσι στο έργο της Κιρίνο δεν υπάρχει λύτρωση. Πολλά από τα βιβλία της έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο, ενώ αυτό το βιβλίο της έχει μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες παγκοσμίως.