Γυρίζω σελίδα στη διατροφή : πρακτικός οδηγός με εύκολα βήματα - Εμμανουηλίδου, Καλλιόπη (Μεταίχμιο, 2013)
Το βιβλίο αυτό δεν είναι ένας οδηγός αδυνατίσματος. Δε μαλώνει, δεν κατηγορεί, δεν προτείνει τη συμμόρφωση σε ένα αυστηρό και απαιτητικό πρόγραμμα. Αντίθετα, βασισμένο στα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα από το χώρο της ψυχολογίας της διατροφής, εξηγεί στον αναγνώστη με απλά, ανθρώπινα λόγια και χρήσιμες ασκήσεις αυτογνωσίας πώς μπορεί να γνωρίσει ξανά το διατροφικό του παρελθόν, να καταλάβει και να εμπιστευτεί και πάλι τις βασικές λειτουργίες του σώματός του και να συμφιλιωθεί με το σώμα και τη διατροφή του. Βάζει στο πιάτο τη συγχώρεση, τη φροντίδα, την αποδοχή, την υπομονή, την απόλαυση και την αγάπη.