ECDL βασικές έννοιες πληροφορικής : syllabus 4.0 - Λεόντιος, Μάνος (Β. Γκιούρδας Εκδοτική, 2006)
Το βιβλίο ECDL.: Βασικές Έννοιες Πληροφορικής είναι ένας πλήρης εικονογραφημένος εκπαιδευτικός οδηγός, που υπερκαλύπτει την Εξεταστέα Ύλη του ECDL σε Βασικό επίπεδο για την Ενότητα 1 - Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής (Syllabus 4.0). Ολοκληρώνοντας αυτό το βιβλίο ο υποψήφιος θα κατανοεί μερικές από τις βασικές έννοιες της Πληροφορικής, θα γνωρίζει το υλικό και το λογισμικό μέρος του υπολογιστή, πώς χρησιμοποιούνται τα δίκτυα των πληροφοριών στους υπολογιστές, θα είναι ενήμερος σχετικά με την χρήση των εφαρμογών λογισμικού στην καθημερινή ζωή, θα εκτιμά θέματα υγείας και ασφάλειας, περιβαλλοντολογικούς παράγοντες που εμπλέκονται σε θέματα χρήσης υπολογιστών και τέλος θα γνωρίζει σημαντικά νομικά θέματα και θέματα ασφάλειας που σχετίζονται με τη χρήση υπολογιστών. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου παρατίθενται επαναληπτικές ερωτήσεις κατανόησης και εξάσκησης, ενώ στο συνοδευτικό CD-ROM του βιβλίου θα βρείτε ένα ηλεκτρονικό τεστ 65 ερωτήσεων τύπου ECDL.