Εμείς σπείραμε εσείς θα θερίσετε - Δράγας, Αδάμ (Νησίδες, 2016)
Η στάση μου στην περίοδο της επταετίας και στη μεταπολίτευση δεν προέκυψε τυχαία. Γνώριζα τι έκανα. Ήταν συνειδητή επιλογή. Όλα τα αναλογίζομαι, τα δέχομαι, ανταμώνουν με σκληρά γεγονότα του Εμφυλίου και τα κρατώ. Οι γκρίζες εικόνες, στις οποίες αναφέρομαι, είναι γεγονότα που συνέβησαν στα δύσκολα χρόνια του Εμφυλίου πολέμου.